Jak řekl radní Pavel Dlouhý (ČSSD) dělníci by mohli nastoupit během srpna. Než tomu tak bude, utká se osm firem 21. července v elektronické aukci. Z ní vzejde vítěz a cena. „Odhad je 220 milionů korun. Doufáme, že aukce cenu srazí," uvedl Pavel Dlouhý.

Čtěte také: Peníze na plaveckou halu budou. Dotační úřad změnil pravidla

Od stejného dne si budou moci vybraná města žádat na dotačním úřadu o evropské peníze na svůj rozvoj. „Žádost podáme doplněnou o vysoutěženou cenu, až ji schválí radní," vysvětlil Dlouhý.  Než se ale kopne, musí si město počkat, zda se některá z firem neodvolá.

Oprava na Klíši- nové nerezový bazén s rozměry  na plavecké závody
- nové sociální zařízení a prostory pro návštěvníky
- zateplení, nová střecha
- technické zázemí pro úpravu vody v hale i na koupališti
- nový systém vytápění, který bude využívat geotermální energii

Podle ředitelky dotačního úřadu Jany Havlicové musí být  hotovo do konce roku 2015. To ale neznamená jenom stavbu, ale veškeré administrativní kroky včetně vyúčtování.  „Aby žadatel stihl vše kolem dotace vyřídit, musí mít vlastní stavbu hotovou nejpozději koncem října 2015," řekla Jana Havlicová.

Ač městu vyšel dotační úřad vstříc a kvůli stíhání primátora změnil podmínky pro žadatele o dotace, nemá Ústí stoprocentní jistotu, že si na peníze sáhne. Zda uspěje, bude vědět pravděpodobně letos na podzim.