Přestavba střekovského nábřeží nebo studie na dodělání městského stadionu. Hnutí ANO 20011 a PRO! Ústí se obávají, že by je odcházející radní mohli zatížit věcmi, které nové vedení města chtít nebude.

Domnívají se, že končící radní by se měli zabývat jen těmi nejnutnějšími věcmi. Například haváriemi.

Nábřeží

Asi nejkřiklavějším případem je rekonstrukce části střekovského nábřeží mezi mostem Edvarda Beneše a železničním mostem. Současní radní na svém jednání 6. října schválili, že ji za 12,7 milionu korun udělá společnost Swietelsky.

„Bylo by mnohem lepší, kdyby končící primátor takovouto smlouvu nepodepisoval," tvrdí shodně Pavel Štěpař z ANO a Martin Hausenblas z PRO! Ústí. Podle něho je takováto přestavba nábřeží nekoncepční. „Mělo by se to řešit jako celek a chystáme se k tomu. Máme několik architektů. Nyní sem jen nalijí beton," podivuje se nad rozhodnutím.

Radnice plánuje upravit cesty, udělat místa k sezení, na březích umístit ploché kameny, ze kterých půjdou krmit vodní ptáci. V plánu je i dětské hřiště nebo lezecká stěna.

Stadion

Sporným bodem je ale i studie na dokončení v září otevřeného městského stadionu.

Jeho rekonstrukce stála téměř 170 milionů korun. Město ho bude v příštích deseti letech dodavatelské firmě splácet, čímž skrytě vzrostlo jeho zadlužení. Radní chtějí nechat vypracovat studii, která by měla navýšit kapacitu stadionu nebo připravit jeho využití pro atlety. „Nechceme v žádném případě klást překážky tomu, aby občané mohli stadion užívat naplno a komfortně a aby sport dělal městu dobré jméno. Nicméně zaráží nás kocourkovská představa dalších rozsáhlých prací na nedávno slavnostně otevřeném stadionu," uvedl Martin Hausenblas.