„Dole na rozcestí na Krásný Les bude stát náš člověk. Až se zaplní parkoviště přímo ve středisku a všechna další stání u nás, bude ostatní řidiče posílat na Adolfov," řekl jednatel ski areálu Ivan Soukup. Více o dopravním kolapsu o minulém víkendu: Ani dopravní šílenství v zasněžené Telnici lyžaře neodradilo

Právě na Adolfově zvětší stávající parkoviště. „Odhrábneme kus louky, aby bylo víc místa na parkování. Počítáme, že tam dostaneme asi stovku aut," dodal Soukup s tím, že stání bude i v Adolfově na silnici. 

„Rozšíříme to až k závoře a i tady bude pracovník ski areálu, který bude auta rovnat tak, aby se jich vešlo co nejvíce," slíbil. 

Silnice, která byla minulý víkend kvůli množství nafoukaného sněhu zavřená, už je protažená a podle předpovědi meteorologů by měla být o víkendu se zimní výbavou sjízdná.

NA SVÉ SI PŘIJDOU I BĚŽKAŘI

„V provozu budou opět všechny vleky i lanovka, všechny svahy, lyžařská škola, půjčovna i dětský areál. Objednané máme také sluníčko," vyjmenoval jeden z provozovatelů Telnice Jindřich Holinger. V týdnu hodně mrzlo, svahy se proto ještě zasněžovaly.

Na své si přijdou opět i běžkaři. „Už jsme zase součástí Krušnohorské bílé stopy a spolu s obcí Petrovice udržujeme tratě až na Sněžník," lákal běžkaře Ivan Soukup. „Tratě kolem Adolfova jsme projeli rolbou už ve středu a znovu je ještě zmáčkneme z pátku na sobotu," dodal. Více o víkendovém lyžování v Ústeckém kraji čtěte zde: Lyžaři se mají o víkendu na co těšit.