Kraj tu spolu s městem chystá výstavbu kruhové křižovatky, opravu povrchu silnice, nové přechody a chodníky. Vše začne nejspíše příští rok.

Město dá pětinu

„Odhadované náklady jsou 60 milionů korun. Z toho 12 milionů dá město," uvedl náměstek primátora Martin Hausenblas. Kraj za svůj podíl vystaví křižovatku a udělá silnice. Severočeská vodárenská spolu se stavbou opraví své rozvody.

Podle mluvčí kraje Lucie Dosedělové nyní připravují projektovou dokumentaci. „Zatím máme v rozpočtu vyčleněných 15 milionů korun," uvedla Dosedělová. Dodala, že zahájení stavby odhadují na podzim roku 2016.

Město zde vybuduje chodníky, parkovou úpravu a přechody. To vítají místní lidé. „Už se to táhne jedenáct let. Přechod potřebujeme. Chodíme tudy denně na autobus, rodiče i zaměstnanci a děti z Předlic," uvedla před nedávnem ředitelka místní školky Alena Bodrinová.

Novák se chtěl soudit

U křižovatky vyroste i nové autocentrum. Jeho majitel Jiří Novák se dokonce chtěl kvůli údajné blokaci svého záměru s městem soudit. „Dohodli jsme se, že žalobu stáhnu. Vše je na to nejlepší cestě a se stavbou bych mohl již na podzim začít," uvedl Novák.

Radní věří, že obří investice do nechvalně známé ústecké lokality pomůže zlepšit její vzhled a pověst. „Doufáme, že by to mohlo zvednout ceny nemovitostí. A přiláká to sem i další investory. Jeden možný se již objevil," řekl Martin Hausenblas.