Často slýcháme o naší mládeži, jak je líná, nic neumí a jen sedí u počítačů. Ne všichni jsou stejní, a nás těší, že na naší škole ZŠ Mírová Ústí nad Labem máme šikovné děti.

Suschi tým

Naši žáci se zúčastnili celorepublikové soutěže Zdravé 5 „Coolinaření s Albertem" a jeden tříčlenný tým postoupil do celostátního finále, které proběhne 6. června v Praze.

Adam se svým kulinářským výtvorem.V čem spočívá tato soutěž? Děti si vytvořily tříčlenný tým, vymyslely zdravé pohoštění v hodnotě 100 korun. Uvařily, vyfotily a pak jen čekaly na výsledné hlasování.

Naše skupinka si dala název „Suschi tým" a s precizně připraveným suschi se umístila na prvním místě. I druhé místo v krajském kole obsadily děti z naší školy, které připravily zeleninové pohoštění.

Všem šikovným dětem, které se dokáží samy domluvit, vymyslet, vytvořit, vyrobit a zapojit se do podobné akce, patří velký potlesk.

Nás všechny, pedagogy a rodiče, může zahřát příjemný pocit u srdce, že i mezi dětmi jsou takoví šikulové, kteří mají zájem o jiné činnosti, než jen sedět u počítačů.

Zdravá 5 pořádá pro děti mnoho zajímavých akcí, které jsou spojené se zdravou výživou.

Do finále přejeme Suschi týmu hodně štěstí nejen ve vaření, ale i ve vědomostní soutěži, kde budou muset prokázat své znalosti z oblasti zdravé výživy.

Jana Velková