Areál se pro veřejnost uzavře sice až k letošnímu 30. červnu, ale už nyní se musí trenéři plaveckých oddílů, které v bazénu trénují, porozhlížet po dlouhodobém azylu pro své svěřence.

„Za pozdní uzavření haly jsme rádi. Zhrozil jsem se, když jsem se dozvěděl, že by se to tu mělo zavřít už v dubnu. Takhle ale dokončíme v klidu sezonu a stihneme většinu akcí, které máme naplánované. Tedy Velkou cenu Ústí i Mistrovství ČR dorostu," uvedl Roman Eckert, trenér Městského plaveckého klubu.

Hala má být uzavřená do konce roku 2015. Poté by už mohli plavci skočit do zcela zrekonstruovaného bazénu, který bude splňovat přísná kritéria evropských parametrů. „Do té doby budeme trénovat v Městských lázních a na Stříbrníkách. Domlouváme si také bazény v Krupce, Děčíně, Lovosicích či Bílině," dodal Eckert.

Oprava stařičkých útrob bazénu se dotkne i samotných Ústečanů. „Po uzavření areálu nebudeme za nevyčerpané vstupy poskytovat žádnou finanční náhradu," upozornil ředitel Městských služeb Miroslav Harciník.

Zpracoval Vít Hnízdil