„Tábor je určen pro přibližně 40 dětí od 11 do 16 let. Děti si vyzkouší pracovat s kamerou, natáčet rozhovory i editovat svou práci. Podívají se do redakcí, kde uvidí ten správný novinářský shon, a lektoři z praxe jim pomohou prozkoumat mediální taje. Táborníci se také vydají na zajímavé exkurze, naučí se pracovat ve skupině a zahrají si táborové hry. Po celou dobu pobytu budou mít zajištěno jídlo a pitný režim," říká pořadatel tábora Martin Dušek.

Pozvání na tábor přijaly i známé osobnosti z mediální sféry a ze showbyznysu. Děti tak budou mít možnost setkat se například s redaktorkou České televize pro Ústecký kraj Petrou Tachecí nebo moderátorem a imitátorem Vladimírem Hronem. Pod pokličku nechá na táboře nahlédnout i Ústecký deník.

Bude táborák i noční hra

Na příměstském táboře děti nepřespávají, ale každý den na akci docházejí. Ochudit děti o táborák, kytaru a noční hru ale pořadatelé nechtějí. „Účastníci mají možnost při zahájení, tedy v neděli, přespat v nádherné budově Českého rozhlasu Sever," dodává Martin Dušek.

Cena příměstského mediálního tábora je 2099 korun. Více informací, jako je předběžný program tábora či podmínky přihlášení, najdou zájemci na webu www.mediatabor.cz nebo na facebookové stránce Mediatabor.

Michaela Kubištová

Sleva pro čtenářeČtenáři Deníku mají jedinečnou možnost přihlásit dítě na tábor se slevou. Slevu 100 korun získá každý, kdo při přihlášení uvede heslo „Deník".