Podle mluvčího Tomáše Sazimy strana počítá s uplatněním v Radě Ústeckého kraje, může však působit i jako opoziční síla. Současně budou kandidáti LEV21 usilovat v kraji i o získání tří senátorských křesel.

Lídrem strany pro krajské volby v Ústeckém kraji bude bývalý premiér a předseda národních socialistů Jiří Paroubek. S ním, ale i s dalšími kandidáty se budou moci občané v kraji osobně setkat na několika desítkách mítinků v průběhu měsíce září a října.

Na druhém místě kandidátky pro krajské volby je bývalý hokejový reprezentant a místopředseda národních socialistů Jiří Šlégr, který bude zároveň kandidovat na post senátora ve volebním obvodu Litoměřicko a Slánsko. Třetí místo kandidátky obsadil nezávislý kandidát za LEV21 a předseda regionální rady odborových svazů Jiří Cingr. Ten je též kandidátem pro senátní obvod Chomutov.

Senátním kandidátem nár. soc. strany v Teplicích bude městský zastupitel a advokát Štěpán Knézel. Toho v senátních volbách podpoří i místní sdružení ČSSD, které v minulých týdnech dalo veřejně najevo svou nespokojenost s kandidátem sociální demokracie Jiřím Vorálkem.

Kandidátka národních socialistů v Ústeckém kraji pro krajské volby čítá 55 kandidátů a 5 náhradníků.(red)