Mimo provoz v neděli zůstalo třeba jizerskohorské středisko Severák, po poledni se zastavil provoz i na Špičáku. Nelyžovalo se ani v Rejdicích nebo v krkonošských střediscích v Jablonci a Vysokém nad Jizerou na Semilsku.

Nelyžovalo se ani v Zadní Telnici nedaleko Ústí nad Labem. "Ráno jsme vůbec nerozjeli lanovku, kvůli silnému větru jsme ji nemohli pustit," řekl vedoucí střediska Jindřich Holinger. Rychlost větru tam podle něj v nárazech dosahovala až 80 kilometrů v hodině a za takových podmínek nemůže být lanovka v provozu. Ani v sobotu nebylo středisko v provozu celý den. "V poledne jsme museli lanovku zastavit," řekl. Příští týden bude už areál mimo provoz. "Pokud se počasí zlepší, mohli bychom to rozjet znovu o víkendu, sněhu je dost," dodal Holinger.

Silný vítr, déšť a malá návštěvnost byly důvodem předčasného konce sezony i v jizerskohorských střediscích Severák a Tanvaldský Špičák. "Lidí bylo málo, Severák už jsme v neděli nepouštěli, na Špičáku byly závody, bez nich by asi také žádná návštěvnost nebyla," řekl Pavel Bažant, ředitel SKI Bižu, která obě střediska provozuje. Na Špičáku podle něj silný vítr zpomalil lanovku, zastavit ji ale nemuseli. Provoz ale odpoledne kvůli nezájmu lyžařů ukončili.

Většina středisek v Libereckém kraji už ukončila sezonu. Nejméně do konce března se ale bude lyžovat v Harrachově na Semilsku, i když i tam museli v neděli provoz omezit. "V provozu byla jen lanovka Rýžoviště a malý vlek, kvůli silnému větru jsme museli zastavit lanovku na Čertovu horu," řekl Vlastislav Fejkl ze Sportovního areálu Harrachov. Podmínky jsou ale navzdory dešti dobré, na svazích leží až 40 centimetrů sněhu a připravené jsou další zásoby. "Provoz bude proto i v týdnu pokračovat," dodal Fejkl.

V provozu bude příští týden i krkonošské středisko ve Vítkovicích. "Máme tady nějakou školu, a tak se ještě bude lyžovat. Na příští sobotu plánujeme ukončení sezony a příjezd Krakonoše," řekl starosta Milan Rychtr. O příštím víkendu ukončí sezonu také areál Desná - Černá Říčka v Jizerských horách. "Přes týden ale nepojedeme, jen o víkendu," řekl provozovatel Martin Lauer. Původně plánovali konec sezony až na 5. dubna.