Začínal už v 10 hodin dopoledne během těch nejmenších. Po nich bílá čísla navlékli dospěláci a ukázali všem přítomným, že sportovců je v této obci dost. V poledne se představilo Divadlo Krabice z Teplic, pod stromem se zpívaly koledy, které se svojí ukázkou historického šermu vystřídala skupina Hartigo. Jen co čestní rytíři sbalili brnění, už tu byly mažoretky a potom se psal společný dopis Ježíškovi. Když se setmělo, kanovník Havelka posvětil vánoční strom a pozval všechny na ohňostroj.

„Škoda jen, že nebyl sníh, jako minule. Bylo by to ještě hezčí," svěřil se jeden z vítězů Starostova běhu, jedenáctiletý Michal Barvínek s číslem 50 na hrudníku.

V roli vtipného komentátora se představil David Cihlář. Hecoval malé závodníky a chválil rodiče za přípravu svých svěřenců. Dračí dvojčata, Štěpánek a Dominik, si vysloužila bouřlivý potlesk za ohromné zrychlení v cílové rovince, malý Jirka Čejka odmítl demonstrativně převzít stříbrnou medaili od starosty a pozdější vítěz hlavního závodu málem nestihl start.

„David to má vždycky pečlivě připravené podle vlastního koeficientu, který se skládá z věku závodníka, váhy, výšky a jeho sportovních předpokladů. Já startoval jako pátý s odstupem několika minut za Petrou Procházkovou a nějak jsem přeslechl výzvu pořadatele," vysvětloval Jiří. Byl nejstarším závodníkem (43) a přesto vyhrál už podruhé. Trať nebyla dlouhá, pouze 4 kilometry, ale zato s velkým převýšením.

Plný sál dětí si potom užíval divadlo, kde hlavní roli hráli zahradník a zajíc.

Po vzoru filmových hrdinů vybíraly děti jméno pro odvážného muže s rýčem v ruce a zajíc jim napovídal. Hlínomen, zahradníkomen, konvičkomen. Nakonec zvítězil promyšlený kompromis „mrkvomen".

To bylo radosti! Před kulturákem stály vyšperkované stánky, největší zájem byl o zabíjačku, medové speciality a svařák. Zajímavý program končil tancovačkou. To nebyla ukázka vesnických Vánoc, ale přátelské pohlazení v horách.