Již téměř měsíc se šestaosmdesátiletá Anna Nožičková obává okamžiku, kdy otevře okno. V sousedství jejího domu vytéká kanalizace a když zkusí větrat, do bytu se jí dere neskutečný zápach.

Magistrát o tom ví

Ústecký magistrát o závadě v Předlicích ví, ale dosud se mu ji nepodařilo odstranit.

„S městem jsem o tom jednala opakovaně. Nikdo mi nepomohl," rozčiluje se Anna Nožičková. Když začala kanalizace téci, zapáchající voda zaplavila část její zahrady. „Vytvořila se tam taková slupka," říká a dloube motyčkou do zaschlého škraloupu.

Ten prý pokryl i rostliny, které má na zahradě. „Byl na jahodách i na česneku. Musela jsem je jednu po druhé umýt. Otázka je, zda budou vůbec k jídlu," krčí bezradně rameny.

Mluvčí magistrátu Romana Macová uvedla, že o havárii vědí a příslušné odbory se ji snaží vyřešit.

Záhadný důvod

„Již zde byly dvě firmy, které se pokoušely havárii odstranit. Ale nepodařilo se to ani jedné. Neví se, proč kanalizace vytéká," uvedla.

Možné prý je, že se na ni někdo nelegálně napojil, ale zatím nikdo nezjistil kdo a kde. Tento týden mají na místo dorazit další technici a pokusí se problém nějak vyřešit.

Splašky na zahradu a k domu Anny Nožičkové již netečou, radnice zde nechala prohloubit strouhu, která je odvádí pryč. Do jiných zarostlých míst, kde lidem tak nevadí. Ale stále se tu hromadí.