V Koněvově ulici v Ústí se na ledovce srazila čtyři auta a místo je neprůjezdné. V Terezíně bourala dvě osobní auta s nákladním. Místo je se zvýšenou opatrností průjezdné.

V Děčíně krátce po 6.00 havaroval autobus a osobní auto, silnice ve Vilsnické ulici se dočasně uzavřená. Po 7.30 se na Litoměřicku srazilo osobní auto s dodávkou u Lukavce, u Siřejovic bourala sanitka a osobní auto.

Problémy mají i chodci. Nejfrekventovanější ústecká ulice Hrnčířská, kde přestupují denně tisíce lidí z autobusu a trolejbusů, když cestují do zaměstnání a škol, a jdou na  hlavní železniční nádraží, představovala ráno ledové kluziště.

Lidé chodili velmi opatrně, spíše šourali nohama. „Město mohlo ráno posypat alespoň tato místa, kde lidé přestupují. Že o ledovce na chodníku město neví neobstojí, chodí zde strážníci městské policie, takže výskyt ledovky není žádným tajemstvím," bylo slyšet od cestujících opatrně našlapujících o půl deváté na zastávce trolejbusů MHD v Hrnčířské ulici.

Meteorologové varovali, že ledovka se v úterý v Ústeckém kraji může tvořit až do dopoledne. Ranní teploty se pohybují mezi minus dvěma stupni a nulou, odpoledne mohou vystoupat až na plus pět stupňů Celsia. Bude většinou zataženo, místy se slabým deštěm.

Večer bude podle meteoroložky Jany Ehrtové z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu pršet už na většině území kraje. Kromě ledovky může být nebezpečný na také led padající ze střech.