Veletrh prevence se koná na Krajském úřadě Ústeckého kraje v pondělí a úterý 14. a 15. dubna. „Od osmi hodin budou připraveny simulátory nárazu, převrácení, brýle simulující stav pod vlivem drog či v opilosti. Chybět nebudou ani ukázky bezpečné jízdy," popsala mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

Dvoudenní akce je určená především pro studenty středních škol, zúčastnit se však může i široká veřejnost. „Studenti s řidičským průkazem se před úřadem mohou zúčastnit soutěže v parkování na přesnost. K dispozici bude i otočný simulátor či zkouška nárazu v třicetikilometrové rychlosti," dodala Hanáčková.

Safety Road má přispět ke zvýšení bezpečnosti na silnicích. „Snižování počtu těžkých a smrtelných nehod bereme velmi vážně," upozornil radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Komínek.

Akce má sloužit jako prevence pro mladé řidiče, kteří ještě nemají dost zkušeností a neumějí správně vyhodnotit všechna rizika. „Měla by řidičům připomenout, co vše se může stát a jaké tragické následky z toho mohou být. Vyzkoušet si všechno na vlastní kůži je nejlepší prevence," uzavřela Hanáčková.

Zpracovala Iveta Podešvová