Opuštěná bývalá služebna městské policie v Matiční ulici v Krásném Březně zůstává „na ocet“. Zájemce z Předlic totiž od záměru koupit ji na poslední chvíli odstoupil.

„Měl strach o svou osobu a rodinu, a to kvůli nepříjemné kampani, která ho v médiích a na sociálních sítích dehonestovala,“ uvedl náměstek Pavel Dufek (UFO).

Mladík minulý týden sdělil, že chce využít objekt pro bydlení. „Momentálně jsem nezaměstnaný. Na koupi domu v Matiční ulici jsem si půjčil peníze od kamaráda,“ řekl. Cena domu byla 451 tisíc korun. Na sociálních sítích se pak rozjela diskuse požadující zastavení prodeje.

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem.
Provoz v Masarykově nemocnici již běží bez omezení

„Spekulace převládly, aniž by si někdo ověřil, co je to za rodinu. Bylo řečeno, že jde o Romy, kteří dům zaplatí z dávek. Házet do jednoho pytle lidi, že mají jinou barvu kůže, tak bychom se chovat neměli,“ podotkla primátorka Věra Nechybová (UFO).

Zastupitelům na středečním jednání tak přistála na stole druhá nabídka od realitní makléřky. Politici ji ovšem neodsouhlasili „My jako radnice nesouhlasíme s prodejem tohoto domu obecně. Je nám jedno, jestli byl předchozí zájemce bílý, žlutý nebo zelený. Máme špatné zkušenosti a bojíme se dalších problémů,“ řekla starostka Neštěmic Yveta Tomková (Vaše Ústí).

Bývalou služebnu město před lety vykoupilo od starousedlíka. Dostalo na to peníze od státu. Dům v nechvalně proslulé Matiční ulici je starý téměř 90 let. Chybí veškeré vybavení včetně sociálního zařízení, vytápění, poničené jsou veškeré rozvody.

„Bylo by vhodné ho převést do vybraného majetku Neštěmic. A pak se může zpracovat žádost o demolici,“ navrhla na jednání primátorka. „Město ten dům nechalo zchátrat za dobu, kdy tam sídlila městská policie, a vy ho teď chcete převést na nás? To je sranda?“ divila se Tomková.

Nakonec ani návrh primátorky zastupitelé neodsouhlasili.

Mladou studentku ústecké univerzity Terezu Bártovou mohou lidé podpořit zasláním finanční částky na účet i zakoupením charitativního kalendáře.
Meningokok vzal dívce obě nohy. Chce se vrátit ke sportu