„Ta silnice je v příšerném stavu a rekonstrukci potřebuje. Pokaždé tu kličkuji mezi dírami a boulemi. To není jízda, ale slalom," rozčiloval se Jaroslav Purmenský, který tudy denně jezdí.

ELEKTRONICKÁ PETICE

Kvůli zdevastované silnici vznikla i elektronická petice. Její iniciátorka Petra Dudková sebrala zatím zhruba dvě stovky podpisů. „Chceme připravit i papírové archy, obejít i starší lidi a v červnu ji předložit na zasedání zastupitelstva," řekla.

Plánů na revitalizaci Žukovovky bylo několik. Nejvýraznější v roce 2008 předložil magistrát k vyjádření střekovskému obvodu. Plán počítal, že by se ulice mohla stát součástí stezky, vedoucí z centra přes most a Střekovské nábřeží.

Obrovská díra na Míráku.
Díra na Míráku zmizí za sto milionů

Pokračovat měla skrz Masarykovo náměstí se sochou prvního prezidenta a morovým sloupem. Pokračovat měla přes Žukovovu do plánovaného lesoparku Sedlo a končit u zdejší rozhledny.

„Přáli jsme si, aby se Žukovova proměnila ve starou muzejní, tovární ulici ve stylu počátku 20. století, jak vypadala za původního majitele Schichta. Zdobit ji měly starodávné lampy a další. Projekt leží na magistrátu a kopie snad i na střekovské radnici. Co si pamatuji, část ulice patří magistrátu, část fabrice. Nakonec to padlo," uvedl tehdejší starosta Vlastimil Žáček.

STAROSTKA PROJEKT VYHLEDÁ

Současná starostka Střekova Eva Outlá uvedla, že projekt vyhledá. „S Žukovovou ulicí je to ovšem stejné, jako s dalšími silnicemi. Nemáme na ni peníze a ani kompetence, ty má magistrát. Budeme s městem vyjednávat, aby s ní už něco udělal," slíbila Outlá.

Před měsícem navštívili areál Setuzy poslankyně Gabriela Hubáčková s krajským a zároveň střekovským zastupitelem Zbyňkem Svobodou. „Glencore odstranil váhu kamionů ze silnice, opravil železniční přejezdy, vybudoval ostrůvek u odbočky do továrny a přemístil parkoviště kamionů do areálu. Má i vůli jednat na finanční spoluúčasti rekonstrukce silnice samotné," řekl Svoboda.

Náměstek primátorky Jiří Madar nedávno vysvětlil, že město vypracovalo revizi chodníků a silnic.

Ústecký aktivista Lukáš Blažej.
Magistrát jde aktivistovi po krku, policie se nestačí divit