Řadu možností, jak se dopravit na oblíbené cyklotrasy, mají kolečkáři. „Cyklisté mohou využít naše cyklobusové linky číslo 20 a 21, které jezdí o víkendech a o prázdninách také ve středu," informovala mluvčí Dopravního podniku Ústí Veronika Bartoschová.

S kolem lze cestovat také autobusy Dopravy Ústeckého kraje, řada z nich má vzadu nosič na kola a cyklisté si tak mohou zvolit různé navazující spoje. „Ústecký kraj rozšířil o prázdninách provoz cyklobusových linek i na všední dny.Týká se to linky 433 z Děčína přes Maxičky na Sněžník, linky 434 z Děčína přes Mezní Louku, Jetřichovice a Rybniště do Krásné Lípy a linky 493 z Teplic na krušnohorskou Moldavu," sdělila Lucie Dosedělová, mluvčí Ústeckého kraje.

Na cesty s kolem- Doprava Ústeckého kraje má 35 linek s autobusy vybavenými nosiči pro 6 jízdních kol.
- Na cyklobusové linky vyjíždějí vozy s vleky s minimální kapacitou 20 jízdních kol.
- Jednosměrná doprava kola stojí 20 korun.
- Za svezení cyklobusem 20 a 21 ústeckého dopravního podniku zaplatí dospělý 40 korun.

Výhodné cestování Ústeckým krajem, ale i v Německu nabízí jednodenní jízdenky REGIONet LabeElbe, které stojí 200 korun pro jednu osobu a 400 korun pro dvě až pět osob. Jízdenka platí celý den v autobusech a vlacích Dopravy Ústeckého kraje a MHD a v autobusech a vlacích u několika dopravců v Sasku.

Otazník zůstává nad provozem Kozí dráhy z Děčína na Telnici. „Výběrové řízení na nového dopravce muselo být zrušeno. Situací se bude zabývat rada města. Je pravděpodobné, že by Kozí dráha jezdila od 12. července kažou neděli v červenci i v srpnu a chceme zachovat i haloweenskou a čertovskou jízdu," řekla Romana Silvarová z kanceláře děčínské primátorky.