"Sobota byla trochu slabší, protože lidi trošku odradilo počasí. chvílemi pršelo, chvílemi padal sníh s deštěm. Dneska bylo perfektní počasí, krásné tvrdé tratě celý den, nádherné lyžování a hodně lidí," řekl Jindřich Holinger ze SKI areálu Ústí nad Labem v Zadní Telnici.

Obleva zatím podle něj kvalitu tratí ani množství sněhu ve středisku výrazně nepoznamenala. "Bojíme se nového týdne, má pršet, tak uvidíme, kolik toho spadne. Pak by se ale mělo zase ochladit, tak pokud něco uteče, tak to dostříkáme," poznamenal.

SLABŠÍ SOBOTA NA BOUŘŇÁKU

Spokojeni jsou s víkendem i ve Sport Centru Bouřňák na Teplicku, i když i tam byla sobota slabší. "Byť je ta obleva, tak celý týden i o víkendu tady návštěvníci byli," sdělil za středisko Petr Benda. I na Bouřňáku jsou zatím podmínky stále velmi dobré a sníh navzdory oteplení drží. "Uvidíme, co s tím udělá příští týden," dodal Benda.

Kromě lyžařů se v lyžařském areálu objevili také účastníci tradičního mikulovského Masopustu. Prohlédněte si fotogalerii: Vládce Krušnohora doprovázela Sněhurka s trpaslíky

Rušno bylo o víkendu i v menších střediscích v Horním Podluží na Děčínsku v Lužických horách nebo v Českém Jiřetíně na Mostecku.

Rušný víkend zažili také ve Sport areálu Klíny na Mostecku. "I v sobotu bylo relativně dost lidí na to, že nebylo pěkné počasí a padal sníh s deštěm. V neděli bylo pěkné počasí a to spoustu lidí vytáhlo ven. Bylo hodně jak sjezdařů, tak běžkařů," uvedl za provozovatele Josef Dlouhý.

Zhruba 40 procent návštěvníků přijelo podle něj o víkendu ze sousedního Německa. Mimo sjezdovek upravují ve středisku také 65 kilometrů běžeckých tratí. "Vypustili jsme jen jeden úsek v Německu, kde už je sněhu málo," dodal.