U pojízdné prodejny s rybími pochoutkami společnosti Diana Fish si můžete vybrat z široké palety domácích rybích salátů, matesů nebo i klasický český zavináč.

„Všechny saláty děláme ze sleďových filet, které sami marinujeme. Teď i nově ryby udíme v naší nové udírně. Skvělé jsou uzené makrely, sumci, mořští úhoři nebo žraločí uzené lokny," láká na nabídky Miroslava Šibravová, vedoucí prodejny.

Právě o uzené ryby nedávno obchod Diana Fish rozšířil svůj sortiment.

Jak nám prozradila Miroslava Šibravová, základem pro chutnou uzenou rybu je správná surovina a poctivý proces přípravy. Diana Fish vybírá pouze kvalitní ryby, které dováží od prověřených dodavatelů z Evropy i ze zámoří.

„Před samotným uzením projde ryba ručním zpracováním. Na samotný postup uzení dohlíží mistři s dlouholetými zkušenostmi," popisuje Miroslava Šibravová.

„Ryba je uzena po malých šaržích, aby na povrchu oschla, je nejprve uzena teplejším kouřem, v další fázi uzení je teplota ještě nižší, kdy plamen nehoří, ale pouze žhne. Na závěr je ryba dosušována. Pro lahodnou chuť je při uzení používáno bukové dřevo s příměsí dalších dřevin a celý proces probíhá až tři hodiny," prozradila na závěr Miroslava Šibravová.