Krátce před pátečním polednem v parčíku uprostřed chomutovské nemocnice bouchalo šampaňské. Vedení krajské zdravotní společnosti se zástupci Ústeckého kraje pokřtilo devět nových sanitních vozů, které společnost získala díky finanční podpoře Ústeckého kraje.

DVA WOLKSWAGENY, SEDM FIATŮ

Nová auta nahradila vysloužilé vozy které již nevyhovují současným potřebám pro přepravu pacientů. Do vozového parku Krajské zdravotní tak přibyla dvě sanitní auta tovární značky Volkswagen Transporter se zástavbou upravenou pro přepravu nedonošených, patologických novorozenců včetně vybavení zdravotnickými přístroji a sedm nových sanitních vozů tovární značky Fiat Ducato se zástavbou pro převoz zraněných a nemocných osob.

Devět nových sanitních vozů. V Chomutově jich zůstane pět.Zdroj: Deník/Jaroslav Průša

V CHOMUTOVĚ JICH ZŮSTANE PĚT

Generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala při předání uvedl, že nové sanitní vozy jsou určené nejen pro chomutovskou zdravotnickou dopravní službu, ale také pro ústeckou a děčínskou. „Jeden sanitní vůz pro přepravu nedonošených, patologických novorozenců poputuje do zdravotnické dopravní služby v ústecké Masarykově nemocnici, druhý zůstane na zdravotnické dopravní službě v chomutovské nemocnici," upřesnil.

Nová sanitní vozidla Fiat Ducato se zástavbou pro přepravu zraněných a nemocných osob Krajská zdravotní rozdělila rovněž do dvou nemocnic. „Zdravotnická dopravní služba v Chomutově získala čtyři sanitní vozidla, zdravotnická dopravní služba v Děčíně dostala tři vozidla," uvedl Fiala. Vozy nakoupila společnost včetně vybavení za zhruba 14,5 milionu korun, a to díky finanční podpoře kraje.