Ptačí den připravila zoo v Krásném Březně. Ranní pozorování ptáků a poslouchání ptačího zpěvu začne v neděli již v 5.00 a v 6.30. Program je ale celodenní s ukázkou sokolnického výcviku, stanovišti s ptačími soutěžemi, kvízem, ukázkou kroužkování ptáků a nově otevřenou expozicí ptačích budek.

ČERNOŠSKÉ GOSPELY V CÍRKVICÍCH

V sobotu od 12.00 se na Labské cyklostezce v cyklokempu Loděnice chystá 2. Charitativní běh s Plamínkem. Zaběhat si můžete i v neděli. Projekt Mattoni Free Run připravil pro běžecké nadšence i začátečníky skvělou příležitost jak netradičně oslavit svátek zamilovaných. Sraz je v 10 hodin na mostě Edvarda Beneše.

Herní sobotu připravila pro malé i velké hráče společenských her Severočeská vědecká knihovna. Hraje se od 13.00 v budově v Churchillově ulici.

Letošní Hudební Církvice začínají sobotním koncertem Černošské gospely od 16.15 v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vystoupí Lee Andrew Davison (zpěv), Vít Fiala (kontrabas) a Radim Linhart (klávesy).

Řada hudebních skupin vystoupí v neděli od 10.00 do 22.00 na Prvomájovém festiválku restaurace U Fírů.

VSTUP ZDARMA NA VĚTRUŠI I V PODZEMÍ

Prvomájový výstup na Kozí vrch chystají v neděli turisté. Start je v 8.15 v Doběticích na točně.

Kopec plný zábavy je program , který na neděli připravilo Ústecké podzemí čili Muzeum civilní obrany. Ve 14.00 bude na bývalém popravišti na soudném vrchu pod Větruší slavnostně otevřená nová naučná stezka. Dětem zahraje Sváťovo dividlo. 

V 15.30 se program přesune přímo do Ústeckého podzemí. Pořadatelé slibují tvořivé dílny, malování na obličej a animační program pro děti.

Vstupné je na akci zdarma stejně jako na koncert Dvorana Porty, který se koná v neděli od 13.00 na Větruši. K 50. narozeninám slavného festivalu přijedou pogratulovat Ivo Jahelka, Sem Tam, Taxmeni, The Boom a další skvělí interpreti.