„Nalákal mě k soutěži plakát, který jsem viděla na ulici. Zaujala mě možnost podívat se se soutěží do světa,“ řekla hnědovláska Ivana Vránová.

Její soupeřka Nikol Šilerová Deníku přiznala, že do soutěže se dostala na poslední chvíli. Nebyla tak vůbec připravená „Dozvěděla jsme se to včera. Tak jsme zkusila, jaké mám šance,“ uvedla.

Kateřinu Peterkovou k soutěži přivedla bývalá miss a modelka Lenka Taussigová Kocmanová. „Zná mého tatínka. Napsala mi, abych to zkusila,“ uvedla. Přiznala, že si příliš nevěří.

Prezident soutěže Viktor Krča Deníku řekl, že veřejně se nejlepší dívky představí na semifinále, které bude příští týden v Praze. Tvrdí, že české dívky jsou stále hezké, ale v poslední době za top konkurencí ze světa začínají často zaostávat. Hlavně proto, že na sobě nepracují. „Často se setkáváme s tím, že dívka třeba neumí ani správně chodit. Být hezká nestačí,“ vysvětlil. Podle něho je účast byť jen na castingu pro dívky příležitostí zjistit, v čem se mají zlepšit. Často se prý poučí.

Krča prozradil, že letos v září v Ústeckém kraji bude všech 50 světových finalistek soutěže. Mají zde absolvovat program zajištěný krajem. Zatím je prý jisté, že se dívky objeví na hradě v Jimlíně.