Čtěte také: Krásky přinesly dětem oxymetr a hračky

Již 8. ročníkem roky úspěšné benefiční akce v pátek večer žilo ústecké Severočeské divadlo.Ač ve prospěch malých pacientů Masarykovy nemocnice nepřispěl Ústecký kraj ani město Ústí, podařilo se z výtěžku koupit důležitý přístroj pro porodnici zmíněné nemocnice. Mašinka za 174 tisíc Kč ohlídá životy miminek.

A to vše díky dobré víle ústeckého zdravotnictví, modelce a Miss Sympatie 2003 Lence Kocmanové Taussigové. „Je úžasná. Je to největší mecenáška naší nemocnice," byl po benefici nadšen MUDr. Josef Liehne, náměstek pro zdravotní péči Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Přínosem byl i spíkr Vlasta Korec. Na úvod přišel hned dvakrát, nejprve s poezií a poté hlučně. Tím v dobrém zaskočil i Lenku Kocmanovou, nečekala to. I výstupem s dívkami z Koťat rozesmál sál.

Už máš chlapa?

„Už máš chlapa?" ptal se asi pětileté. „Mám," překvapila ho. Na další slečně vyzvídal oblíbeného zpěváka či zpěvačku. „David Deyl," neváhala se jménem zpěváka z Ústí, který s Koťaty spolupracuje a loni taktéž na Kráse zazpíval.

„Jmenují se Koťata, ale je jich jako psů. Pardon, štěňátek," vtipkoval spíkr, než sbor dal píseň Bára, hold slavné oštěpařce Barboře Špotákové. Sál tleskal do rytmu, milé to bylo. „Ta písnička má na YouTube 300 tisíc zhlédnutí," informoval Korec. Po dvou písních, tedy i Nevinné mušce vinné, přizval Terezku z Koťat ke čtení jmen sponzorů. Maličko to motala, tak jí radši napovídal. A mělo to úspěch!

„Radku, koukej a piš si, tyhle šaty se mi líbí," žďuchla do mě žena Lenka, když pohledná modelka předváděla na scéně hráškově zelené jarní oblečení značky Trucino. Ale po pravdě jsem rád, že na to později řeč už nepřišla. Takže proč to tu zase připomínám?

Spíkr recitoval, že molo přehlídky spláchne módní vlna, byl zábavný. A uváděl později spodní prádlo mužů i žen i klobouky pro pány i dámy.

Hokej v modelkách

Závidím mu, že neměl „hokej" v modelkách jako vždy já. Veronika Chmelířová, Andrea Kloboučková, Lucie Králová, Lucie Váchová a Lenka Kocmanová, ty poznám i proto, že se Krásy účastní pravidelně. Lenka musí. K nim letos přibylo asi pět „novicek" včetně nepřehlédnutelné čokoládové krásky Diny Cassamy, či taktéž půvabné Terezy Chlebovské, České Miss 2012.

Ondřej Vodný, spíkr Evropy 2, si na přehlídce spodního prádla udělal dovolenou, přišel v župánku v černých brýlích. „Nic jiného mi nezbylo. Nakonec jsem ale plavky ukázal. Nemohl jsem to paní Heleně Konarovské, odbornici na spodní prádlo, udělat. Byla úžasná a vybrala mi skvělé plavky. Je neřízená střela, kterou doporučím každému, kdo bude vybírat spodní prádlo. Je s ní sranda, před přehlídkou jsem u ní byl a to, co jsem tam zažil, bylo neskutečné. Je milá a příjemná, odbourá vám zábrany, poradí," byl spokojen moderátor z Ústí.

„Letos tu nově předvádělo novou módu 10 mužů, což bylo zpestření, včetně vypracovaných hokejistů. To ženy v sále ocenily," věřil Ondra Vodný.

Jakub Kauer z Ústí, Muž desetiletí z roku 2009, prozradil: „Dnes jsem měl na přehlídce motivaci v tom, že tam byli i hokejisti. Nebyl jsem proto ten nejnervóznější, bylo to pro mě snazší. Jsem tu popáté, vlastně už ani jiné akce nechodím. Je tu dobrá zábava, dobří lidé, dobré jídlo i pití," byl spokojen mladík z Ústí. „Zábavou pro mě byli právě hokejisti, maličko víc orosení než já. Ale nesli to kluci statečně," smál se.

Poprvé na Koťatech

„Užil jsem si to. Program byl hezky připravený, mělo to spád, bylo to vtipné. Líbila se mi Koťata, viděl jsem je poprvé," tvrdil hokejista Jan Klobouček z Teplic, manžel modelky Andrey Kloboučkové.

Úžasný byl výkon v klasickém tanci i ve „fandění", který předvedl pár Tereza Bufková a Martin Procházka.

„Byla to pro mě premiéra, užila jsem si ji," smála se vizážistka Lucie Valočajová. „Hřálo nás u srdce, že jsme mohly pomoci. Pěkný večer," dodala její kolegyně Lucie Procházková. „S oběma vizážistkami jsem byla spokojená, ostatní modelky také," dodala Lenka Taussigová. I ji překvapilo, jak odvážné spodní prádlo pro ni i ostatní dívky Helena Konarovská vybrala, kolik vnad měly ukázat. „Helena se jen smála a řekla: Nechte to na mně, jo?" ráda dodala Lenka Kocmanová.