Jak redakci Deníku řekla čtenářka Veronika, která si nepřála zveřejnit své příjmení, celá kauza po odsouzení ředitele opět vyvolala v Libouchci a okolí  emoce. „Jak je možné, že člověk, který musel ze školství de facto odejít, dostal ještě na cestu odstupné. To je výsměch,“ uvedla.

Čtěte také: Za sex s nezletilou dostal bývalý ředitel podmínku

Zdeněk Fišer se po návratu  z vazby, kde skončil na začátku vyšetřování, na post ředitele školy vrátil. Z této funkce dobrovolně odešel ke konci února a stal se řadovým učitelem. Pro nadbytečnost  byl následně propuštěn.

Čtěte také: Ředitel libouchecké školy je z vazby venku

Zřizovatelem školy je obec Libouchec a její starosta Jiří Štěrba Deníku potvrdil, že Zdeněk Fišer odstupné opravdu dostal. „Kolik to bylo, vám přesně neřeknu. Dostal odstupné, jak nám ukládá zákon,“ řekl starosta.

Po devatenácti letech praxe činí plat učitele na základní škole v průměru 22 tisíc korun.

Pavel Kopecký, který také veřejně na odstupné pro ředitele upozornil, se podivuje, proč vedení obce nepočkalo na verdikt soudu, kdy by musel odejít ze školy Fišer sám.

„Nevěděli jsme, kdy soud rozhodne. Kauza se mohla táhnout. Jinak to nešlo,“ vysvětlil Jiří Štěrba.

Čtěte také: Za liboucheckého ředitele se postavila petice

Bývalý ředitel  školy Zdeněk Fišer odešel  od soudu v Teplicích se dvěma lety odnětí svobody s odkladem na tři roky a čtyřletým zákazem práce s mládeží do patnácti let za pohlavní styk s nezletilou osobou. Jak sám uvedl,v současné době pracuje jako osoba samostatně výdělečně činná.

Co ředitel školy vlastně provedl?

Zdeněk Fišer se zamiloval do teprve čtrnácti a půlleté dívky, která docházela do tanečního kroužku, jenž vedl. Vztah vznikl na sociální síti facebook, kdy se mu dívka začala svěřovat se svými problémy. Loni o letních prázdninách v okolí Komáří vížky, kam jezdil pár „randit“,  měl s nezletilou dvakrát pohlavní styk. „Šlo o zamilovanost,“ hájil se před soudem Fišer. Minulý týden byl podmínečně odsouzen.