Od posledního měření postoupil v žebříčku o jednu příčku. Na první místo ztrácí jen dvě desetiny procenta.

Přeskočil Zimolu

„Jediný zástupce KSČM ve vedení krajů hejtman Oldřich Bubeníček vystřídal dlouhodobě druhého nejlépe hodnoceného hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimolu," komentuje výsledky průzkumu ředitel společnosti Sanep Oldřich Zajíc.

„S činností Bubeníčka je aktuálně spokojeno 49,1 procent obyvatel Ústeckého kraje, což je o jedno procento víc než v říjnu loňského roku," dodává.

Komunisté bodují také v pravidelných šetřeních SANEPu zaměřených na hodnocení volebních preferencí pro krajské volby, které se uskuteční letos na podzim.

Stále vede Hašek

Nejoblíbenějším hejtmanem je stále Michal Hašek z Jihomoravského kraje. Důvěru mu vyjádřilo 49,3 procent obyvatel. Hejtman Bubeníček je těsně za ním.

Nejhůře hodnocenou s necelými 15 procenty zůstává pražská primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO. A to i přesto, že hnutí drží první příčku ve volebních preferencích a ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš je nejlépe hodnoceným politikem.

Průzkum dále ukázal, že pro zavedení přímé volby hejtmanů je 71,2 procent lidí. „To poukazuje na trvale vzrůstající poptávku veřejnosti po dalším posilování prvků přímé demokracie," míní Oldřich Zajíc.