Právě v těchto dnech je v úseku mezi 12. a 20. kilometrem, tedy zhruba mezi Úžicemi a Novou Vsí, doprava kvůli opravě silnice vedená na dálnici v protisměru. Omezení na tomto úseku dálnice potrvají až do poloviny července.

„Kolony na Ústí nad Labem se tvoří už od sjezdu na Kralupy. Zdržení je tak do patnácti minut," popsala v pondělí dopoledne situaci na D8 Eliška.

O pár hodin později facebooková stránka věnovaná dálnici D8 už radila, aby šoféři osobních aut raději místo popojíždění ve vedru sjeli před Novou Vsí z dálnice a vrátili se na ni až u Roudnice nad Labem.

Tržnice Zahrady Čech, středa 5. dubna 2017
Nový nájemce Zahrady Čech se zaváže na čtrnáct let

Stejně tak jako řidiči jedoucí do Ústí nad Labem od Mělníka. Po nejbližším nájezdu u Nové Vsi se totiž na dálnici nedostanou vůbec a musí zamířit na „starou" silnici vedoucí přes Straškov. Nájezd ze silnice I/8 od Mělníka na Ústí nad Labem je totiž na křižovatce v Nové Vsi uzavřený. Objízdná trasa vede po silnicích I/16, II/608 a II/240 přes obec Straškov – Vodochody do Roudnice nad Labem, kde je umožněn nájezd na dálnici D8.

Dopravní omezení na D8 se citelně dotklo také obyvatel Straškova – Vodochod. Od pondělí se přes obec opět valí kamiony jako za dob E55.

„Ministerstvo dopravy nás na změnu upozornilo minulý pátek a v pondělí ji spustilo. Jsme si vědomi toho, že při uzavírce jiné řešení není. Bohužel ne všichni řidiči dodržují dopravní značení v obci, kde máme dva přechody pro chodce a z jedné strany je snížení rychlosti na 30 kilometrů za hodinu," řekl starosta vesnice Ondřej Švec s tím, že už požádal dopravní policii, aby v tomto úseku zvýšila dohled.

I přesto už v pondělí dopoledne došlo na křižovatce uprostřed Straškova k nehodě osobního a nákladního auta. Kolize se naštěstí obešla bez zranění a místo s opatrností zůstalo průjezdné.

Ilustrační foto
Ve Štětí došlo ke smrtelné nehodě