Psali jsme: Svítící reklama u Rondelu ruší řidiče

Ústečané jsou z další obrazovky velmi rozladění. Její fotografie na facebooku vzbudily velké rozhořčení.  „Podle mě je reklama v tomto úseku nebezpečná. To mi nikdo nevymluví. Vždyť je to pár metrů od silnice. Argumentace, že normální řidič se věnuje řízení a ne reklamám, je blbost," tvrdí například Petr Řehák.

„Je to od rondelu na Terasu, v sobotu se na to podívám. Někdo má na magistrátu plnou peněženku," rozčiluje se Jaromír Týle.

Kritikům dává za pravdu Jan Pechout z ústeckého Besipu. „Taková obrazovka prokazatelně odvádí pozornost řidičů. A to na rušné komunikaci, kde je povolená rychlost 70 kilometrů v hodině a u přechodu pro chodce," uvedl. Podobně kriticky se vyjadřuje i o obrazovce u rondelu, která je viditelná z frekventované Masarykovy ulice.

Za nesmysl ji označuje i David Daduč za Stop tunelům. „Zákon přitom říká, že od září může být reklamní zařízení u silnice 1. třídy,  jen když je 200 metrů od  provozovny," uvedl. Dodal, že o stavbě jejich iniciativa nevěděla.

Podle mluvčího města Karla Rouče je obrazovka  postavená legálně. „Investor splnil podmínky pro vydání územního souhlasu, územní řízení jsme nevedli," dodal. Vysvětlil, že obrazovka  se nachází v souvisle zastavěném území, proto tedy nepodléhá povolení silničního správního úřadu ani souhlasu policie. Povolená je na rok do 19. září 2013.

„Pokud dojde k výskytu a zvýšení četnosti dopravních nehod na dotčeném úseku komunikace Božtěšická ve směru od rondelu k Severní Terase, bude muset investor reklamní konstrukci odstranit," dodal Karel Rouč.