Modelka Pavlína Němcová objíždí celou Českou republiku a hledá spolu s porotci castingů soutěže Elite Model Look další Evu Herzigovou či Lindu Vojtovou.

Letos se kromě sympatických dívek budou poprvé v historii soutěže vybírat v Ústí i charismatičtí muži.

Co vše musí mít dotyčná, aby splňovala veškeré požadavky?
Nežádáme po účastnících pro daný casting nic konkrétního. Samozřejmě by děvčata měla splňovat určitá kritéria fotogeničnosti, výšky a proporcí. Někdy nás upoutá jisté vyzařování z osobnosti, takzvaný faktor X, který nelze přesně definovat. U někoho nás zaujme, že je plachý introvert a u někoho jeho extrovertní vystupování. Je to různé. Nejdůležitější je však být sama sebou.

Máte nějaké povzbuzení pro ty, kteří se chtějí přihlásit, ale stále váhají?
Řeknu vám to asi takhle horší je litovat, že jsem něco nezkusil, než zkusit a eventuálně neuspět.

Jak se liší vaše castingy od klasických „missích" castingů?
Docela v hodně směrech. Asi hlavně teď asi zklamu velkou část mužů, ale na našich castinzích v obchodních centrech se dívky neprezentují v plavkách a nemusí veřejně mluvit.

Nově hledáte na castinzích i muže. Jak jsou na tom čeští muži a přehlídkové molo?
Doposud byl mužský modeling v Čechách okrajovou záležitostí, ale poslední dvě sezony uspělo na přehlídkových molech v Paříži a Miláně více než deset Čechů. To je pro nás impulzem, že i mužský modeling má v Čechách potenciál.

Pocházíte z Děčína. Jak často se dostanete domů?
Uvedu to na pravou míru. V Děčíně jsem se pouze narodila, vyrůstala jsem potom v Praze.

Dobře. Zeptám se jinak kde se cítíte nejvíc doma?
Nejvíc doma se cítím v Praze, kde jsem vyrostla a mám celou rodinu a své kořeny. Zároveň mým druhým domovem je a vždy bude Paříž, kde mám syna a kde jsem doposud strávila největší část svého života.

Poměrně často se objevujete ve francouzské kinematografii. Zahrála jste si i v pár úspěšných filmech. Budete letos točit něco dalšího?
Novou řadu amerického seriálu z prostředí dětí, kde ztvárňuji maminku hlavního hrdiny. A co přijde dalšího? Uvidíme.

Co vás kromě castingů v poslední době zaneprazdňuje?
V poslední době mě hodně zaměstnává rozvoj mé vlastní značky šperků pod názvem „Gioia by Pavlína Němcová". Šperky si sama navrhuji a společně se svým zlatnickým mistrem realizujeme nové a nové nápady.

A jak „šlape" vaše nadace Šance Pavlíny Němcové?
Nadační práce v českých poměrech je opravdu extrémně náročná. Snažíme se zlepšovat každým rokem a posouvat se krůček po krůčku dál a dál. Stále je naším hlavním programem podporovaní především dětí z dětských domovů, jejich mimoškolních aktivit a přípravu na profesní vstup do života tak, aby měly po opuštění dětských domovů konkrétní povolání, kterému se mohou věnovat.

Jezdíte po celém světě. Je stále ještě vaše povolání tak stresující jako kdysi? Jak se udržujete v dobré kondici?
Aby se člověk cítil dobře, musí se cítit především dobře uvnitř. Upřímně jsem nikdy nebyla typ, který se nějak extrémně zdravě stravuje a cvičí. Myslím, že za to vděčím genům v mé rodině.

Věnujete se ještě aktivně modelingu? Absolvujete ještě přehlídky a máte nasmlouvané focení pro časopisy?
Přehlídky si už raději vychutnávám z první řady (smích). A co se focení týče, tak se mu věnuji pravidelně párkrát do měsíce.