Ta se v roce 2013 dostala do finančních problémů, a jak sama říká, její bezvýchodné situace využili podvodníci.

SLÍBENÉ PENÍZE PRÝ NEDOSTALA

„Tenkrát jsem byla jak ve svěráku, potřebovala jsem půjčku. Místo toho mě ale oklamala parta podvodníků. Začalo to tak, že si mě na internetu našla jistá paní Hnízdilová s tím, že mi pomůže a půjčku zajistí. Jela jsem tedy do Ostravy a v místním hotelu podepsala určité dokumenty. Smlouva o půjčce ale mezi nimi nebyla," popisuje Matějková. Slíbené peníze, celkem 547 tisíc korun, prý nikdy nedostala.

Vedle Hnízdilové měli u celé situace být také jistý pan Klepáč a Malysiak. „Zfalšovali podpis na smlouvě o půjčce a dalších dokumentech a insolvenční správkyně teď po mně 547 tisíc vyžaduje," říká Matějková.

Kromě Malysiaka nikdo z jmenovaných nezvedal telefon, nereagoval ani na SMS zprávy. „Tvrzení, že něco nepodepsala, se dá jednoduše vyvrátit. Všechny dokumenty včetně naskenovaných smluv s podpisy jsou na internetu na insolvenčním rejstříku," sdělil stručně Malysiak.

POLICIE TRESTNÝ ČIN NESHLEDALA

„V dané věci kvalifikovaným posouzením obsahu podání a provedeným šetřením nebyly zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin a odůvodňující zahájení úkonů trestního řízení," uvedl ostravský policejní komisař Richard Palát s tím, že se policie nebude k věci blíže vyjadřovat.

„Spisovým materiálem nedisponujeme, tento je v této době odeslán na Okresní státní zastupitelství Ostrava," doplnil Palát.

Léta táhnoucí se případ dohnal Irenu Matějkovou až na psychiatrii. Navíc také hrozí, že kvůli dluhům přijde o svůj dům v Roudníkách.

„Využili mou tíživou životní situaci a z chudého člověka tak udělali ještě chudšího. Toužím po spravedlnosti a zamezení tomu, aby tito a podobní darebáci mohli podvádět další lidi," doplnila Matějková.