„Stalo se, že na služebnu policie v centru města si přišla stěžovat starší paní na svou sousedku. Prý má akvárium, ve kterém chová delfína, který hlasitě kvíká celou noc," líčila jedno z nejkurióznějších oznámení mluvčí ústeckých policistů Valerie Bartošová.

Pomáhat a chránit

Jindy zase z nejmenovaného domova pro seniory telefonoval na linku 158 starší pán. S tím, že nebude operačnímu důstojníkovi nic říkat a vše sdělí policistům na místě.

Těm pak vysvětlil, že na pokojích dělníci jisté firmy připravovali poličky, a že u toho málo vrtali do zdi. Pověstnou třešničkou na dortu byl detail, kdy si senior postěžoval, že mu dělníci schválně zmáčeli toaletní papír.

Stejně tak jedna obyvatelka Ústí po nákupu nábytku v Teplicích zavolala na tísňovou linku, že jí u nového nábytku chybí součástky. Operační se optal, proč to neřeší dle reklamačního řádu. „Paní uvedla, že přeci má policie pomáhat a chránit, s tím, že neví, kdo ji teď do těch Teplic odveze," popsala Bartošová.

Benzínka a sušenky

Nutno dodat, že někdy i dopadení těch nejhorších lupičů vyvolá smích. Jako naprostý hlupák se ukázal pachatel loupežného přepadení, který měl na svědomí přepadení benzínové pumpy v Žižkově ulici. Nechal se totiž nachytat při krádeži sušenek v trmickém hypermarketu.

Členové ostrahy si při prohledávání muže všimli, že má plynovou pistoli. Okamžitě proto přivolali trmické policisty. Hlídka policistů si pak uvědomila, že zlodějíček, ale i zbraň, přesně odpovídají popisu lupiče ze Žižkovky. Při výslechu se pak muž k přepadení benzínky přiznal.