„Akce nabídne přehlídku dvaceti pěti malých a rodinných pivovarů, desítek kvalitních ležáků, zábavu v podobě bohatého kulturního programu, koncerty, divadla, soutěže, lidová řemesla, atrakce pro děti i dospělé. Pro děti bude připraven jarmareční provázkový kolotoč a střelnice, pro odvážnější pak adrenalinový gyroskop. Součástí programu bude degustace," říká hlavní organizátor Jarmarku Jiří Šťovíček.

Výsledky odborné degustace budou oceněny MÁZem Ústeckého pivního jarmarku v kategoriích nejlepší světlý ležák, polotmavá a tmavá piva a speciální a ochucená piva. Laickou cenou zúčastněným pivovarům bude MÁZ Ústeckého deníku, kde návštěvníci ohodnotí nejlepší tři pivovary.

50 HALÉŘŮ Z KAŽDÉHO PIVA PRO TOMÁŠE

„Anketní lístek zveřejníme před konáním Pivního jarmarku v tištěném Ústeckém deníku. Ten návštěvníci vyplní a odevzdají přímo na Jarmarku. Tři vylosovaní soutěžící obdrží dárkové poukazy restaurace Na Rychtě v hodnotě 1 500, 1000 a 500 korun," vysvětluje šéfredaktor Ústeckého deníku Martin Klimeš.

Z každého prodaného piva bude věnováno 50 haléřů prostřednictvím nadace Plamínek Naděje Tomášovi Holubovi, kterému bude v létě 15 let a trpí Duchennovou svalovou dystrofií. Dvakrát týdně dochází s maminkou na rehabilitaci, ale v současnosti je nutné, aby cvičil každý den. Proto bude výtěžek věnován na rehabilitační lehátko, které Holubovi pro rehabilitaci potřebují.

Hlavní hvězdou v hudebním programu Jarmarku bude Bohouš Josef a BURMA J. V rámci oslav 50 ti let výročí festivalu Porta vystoupí skupiny Workers a 9431. Na dětské a divadelní scéně se představí Divadlo V Pytli, Improvizační pouliční divalo, Sváťovo Dividlo, Kouzlení s Flažolíkem, Flašinetář Honza a další. Vstup na akci je zcela zdarma.