Provozovatelé tak zareagovali na stížnosti, že lidé tráví dlouhou dobu přechody od skříněk s oděvy do převlékacích kabin a elektronickým otevíráním skříněk čipy.

Svádějí to na původní projekt

„Ke zdržení dochází také při odbavení na recepci. Nejvíce času ale tráví návštěvník převlékáním v šatnách, a to kvůli původně navrženému projektu, který počítal s aquaparkem a ne s plaveckou halou," uvedl Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb, které plavecký areál provozují.

Jak sám dodává, podle původního projektu by se každý návštěvník musel nejprve převléci v převlékacích kabinkách a teprve poté jít do šaten.

„Kdybychom tohle dodrželi, měli bychom fronty až ven. Tím, že využití převlékacích kabin je nakonec fakultativní, není zdržení tak velké. I tak jsme ale vyhověli našim zákazníkům a prodloužili standardní dobu o 15 minut," doplnil Harciník s tím, že krok konzultovali provozovatelé s magistrátem.

„Vedení města se seznámilo s praxí v okolních městech, která návštěvníkům plaveckých hal minuty na převlékání přidávají. Doporučili jsme řediteli Městských služeb, aby postupoval podobně. Nevylučujeme, že po vyhodnocení současné situace ještě nějaké minuty přidáme," informoval náměstek primátora Pavel Dufek.

Místo hodiny 75 minut

Vstupenka na jednu hodinu tak nyní platí 75 minut, dvouhodinová pak 135 minut. Další novinkou je též bezplatný vstup do aromatické a solné páry, za který se původně připlácelo deset korun.

„Nemyslíme si, že poplatek za využití páry byl neoprávněný, protože provozní náklady jsou u těchto nových komor mnohem vyšší než u běžné páry. Vyhověli jsme však přání našich návštěvníků," uvedl ředitel Harciník. Dalším důvodem zrušení vstupného do páry byla i skutečnost, že nebylo těžké systém ošálit.

Někteří návštěvníci, kteří současně chodí do posilovny i do bazénu, si pak na čipový systém stěžují. „Musím si koupit čip do fitka, dát věci do šatny pro fitko, pak si vzít věci do šatny bazénu, koupit čip do bazénu a ten od fitka zase vrátit. Proč nejde na jeden čip a jednu šatnu vše?" ptá se Ústečan Martin Košťál.

Podle Harciníka tomu ale brání technické důvody. „Je to tedy možná trochu nepohodlné, ale myslím si, že zase nejde o tak velkou komplikaci. Dříve bylo vstupné do posilovny a bazénu společné, teď je systém jiný. V bazénu je časové vstupné, ve fitness zase vstupné časově neomezené. Další „drobné mouchy" v hale stále vychytáváme," reagoval Harciník.