Dva mladíky kontrola zaskočila při hře šipek. Jednomu z nich do plnoletosti chybí rok. Test na alkohol u něj prokázal téměř půl promile. „Napil jsem se od kamaráda, tomu už osmnáct bylo," tvrdí mladší z dvojice. „Já jsem hrál šipky a nic jsem neviděl," brání se ten plnoletý.

Kromě dalšího objektu policisté kontrolují také místní sídliště. „Evidujeme tu stížnosti na rušení nočního klidu," vysvětluje vedoucí neštěmického policejního oddělení Petr Bláha.

Z Mojžíře se policejní kolona přesouvá do Krásného Března. V herně nedaleko zámku je klid, dva mladistvé pod vlivem alkoholu policisté přistihli v objektu Corsa. Mladík nadýchal dvě desetiny promile, slečna nepatrně víc.

„Rodičům předáváme jen podnapilé osoby mladší patnácti let. U mladistvých mezi patnácti a osmnácti lety se píše zápis, takže se to rodiče stejně dozví," objasňuje Petr Bláha, a kolona se přesouvá do centra města.

Kontrola parku nad Domem kultury, podniku u bývalého autobusového nádraží, dalšího v centru a na Střekově už odhaluje jen posledního hříšníka. Dá se tak říci, že akce byla úspěšná. V ulicích byl poměrně klid.