Těžký úraz upoutal Tomáše Martince na vozíček. Velmi mu to zkomplikovalo život. Potřebuje například rampu k domu, kde žije. Na její vybudování ale neměl prostředky. Tak se jeho přátelé dohodli a vybrali mezi sebou skoro sedmdesát tisíc korun. Rampa už má za sebou i kolaudaci.

„Jsem z toho nadšený, je to paráda, že se podařilo sehnat takových peněz, opravdu velký dík. Jezdí se mi dobře, jsem teď svobodný. Připadal jsem si tu jako na parníku. Přitom potřebuji pořád ven, třeba na rehabilitace. Teď už můžu i mezi lidi, třeba na pivo," děkoval za pomoc Tomáš Martinec.

Instalaci rampy přitom provázely bezpečnostní komplikace, které si vyžádaly navýšení rozpočtu z 45 tisíc na 76,6 tisíce. „Bylo třeba rampu napojit na městský chodník a postavit kvůli ostré zatáčce bezpečnostní zábradlí," popisoval Frank Janata, který vše zorganizoval přes svou facebookovou stránku.

Na vozíčku se Tomáš ocitl po pádu ze smrku. Zabýval se totiž výškovými pracemi a při ořezávání větví mu selhalo zajištění. „Udělal jsem chybu, kdybych nezařízl větve až u kmene, tak by mne to udrželo. Pak stačilo, abych se trochu nadzdvihl, když jsem si chtěl poposednout, a probral jsem se až na zemi," líčil svůj pád.

Neměl to jednoduché. Pojišťovna mu třeba na vozík, který stojí sedmdesát tisíc, dala jen jednadvacet. „Bez pomoci bych to asi nezvládl," dodal Tomáš Martinec.