Oblastní buňku zrušilo předsednictvo 28. června po rozkolu na ústeckém magistrátu. Bývalé členy, kteří společně s opozicí odvolali minulé vedení města, vyzvalo ke složení mandátu v zastupitelstvu, ti to však odmítli.

"Jsem rád, že se nám podařilo organizaci založit tak rychle, jak jsme slíbili, a v Ústí už zase všechno funguje zcela standardně," řekl člen předsednictva hnutí a krajský místopředseda Richard Brabec. Předsednictvo také rozhodlo o založení dvou místních organizací v Třebíči a Benešově u Prahy.

Důvodem zrušení oblastní organizace v Ústí nad Labem byl rozpad koalice na ústeckém magistrátu. Část zastupitelů ANO odvolala tehdy vedení složené ze stranických kolegů a hnutí PRO!Ústí. Pak zastupitelstvo zvolilo do vedení města druhou část zástupců ANO a Ústeckého fóra občanů (UFO). Podporu získali i od opozičních ČSSD, KSČM a ODS. Předseda hnutí Andrej Babiš to tehdy označil za ukázkový puč, od kterého se vedení strany důrazně distancovalo.

ANO vyzvalo ke složení zastupitelského mandátu šest lidí, stávající primátorku Věru Nechybovou, radní Renatu Zrníkovou, Pavla Dufka a Yvetu Tomkovou a zastupitele Martina Beneše a Miroslava Štráchala. Nikdo z nich mandát neopustil. Tomková řekla, že o členství v nově založené buňce jí nikdo nenabídnul. "Nabídku jsem nedostala. I kdyby se tak stalo, do hnutí bych už nevstoupila, ANO je pro mě obrovským zklamáním," řekla Tomková.