Výstava Brána recyklace v informačním středisku na Mírovém náměstí představuje výrobky vzniklé recyklováním odpadů.

Až do 3. listopadu se mohou návštěvníci seznámit s rozmanitými druhy výrobků, jejichž výchozím materiálem byly odpady. Patří mezi ně hračky, střešní tašky a další stavební materiál, toaletní papír, kabelky, ale také třeba diář z vinylových desek, peněženka z uzávěrů nápojových plechovek nebo penál z kamionové plachty.

„Cílem je ukázat lidem, co vše se recykluje, a to od věcí běžné denní spotřeby až po zajímavé výrobky z recyklovaných materiálů. Recyklované výrobky jsou totiž všude kolem nás, jen kolikrát nejsou na první pohled poznat," vysvětlila mluvčí společnosti EKO-KOM Šárka Nováková.

Součástí výstavy jsou i názorně zpracované exponáty nabádající k tomu, jak se má správně třídit, který odpad patří do jakého kontejneru a další informace o koloběhu odpadů.

„Výstava je otevřená veřejnosti, ale také pro školní skupiny, které tu mohou čerpat podklady k ekologické výchově. Otevírací doba výstavy je v pondělí až v pátek od 9.00 do 17.00, v sobotu od 9.00 do 12.00," informovala mluvčí města Romana Macová.