Loni nechal na žádost děčínského magistrátu krajský úřad změřit hlučnost při nejvyšší povolené devadesátce a sedmdesátce.

„Na základě výsledků měření za snížené rychlosti na 70 kilometrů v hodině došel krajský úřad k závěru, že se hluk sice nepatrně, ale snížil," uvedla mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová.

Rozhodnutí krajského úřadu vyvolalo vlnu nevole, především kvůli údajnému zpomalení provozu. Snížení rychlosti přitom cestu prodlouží o pouhých necelých 40 vteřin.

„Je jasné, že touto zprávou nepotěšíme řidiče, ale myslet musíme také na obyvatele žijící v těsné blízkosti této velmi frekventované silnice," říká mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Značky upozorňující na snížení rychlosti by se ve Vilsnici měly objevit během čtvrt roku. Město zde navíc plánuje zavést úsekové měření rychlosti.

O snížení rychlosti se lidé z Vilsnice snažili dlouhé roky. Před časem dokonce na tomto úseku rychlost snížena byla. Jenže po několika měsících se na frekventovanou silnici opět vrátila devadesátka.

Čtěte také zde:

Řidiči se dočkají na severu Čech lepších silnic, startují opravy

FOTO, VIDEO: Stromy padly v děčínské Křížovce

Řidiči autobusů v Ústeckém kraji stávkovat ve středu nebudou