„Bruslení s nadačním fondem Attigente bude probíhat od čtrnácti do šestnácti hodin. Na akci budou kasičky nadačního fondu na dobrovolné vstupné," informoval Matěj Prošek, výkonný ředitel společnosti Attigente.

Organizátoři akce Rozsviťme Ústí chtějí letos pomoci šesti hendikepovaným dětem a mladým lidem ke zlepšení jejich životních podmínek a zdraví. Podobně jako v předchozích letech se příznivci sejdou na Lidickém náměstí, kde bude kulturní program s vypouštěním lampionů.

Hlavní program bude na Lidickém náměstí

„Výtěžek z celé akce, jak příspěvky do kasiček, tak na transparentní účet, budou určeny na pomoc Elišce, Michálkovi, Matýskovi, Davídkovi, Kubíkovi a Danielovi. Letos bychom rádi získali 430 tisíc korun,"uvedl Prošek.

Program hlavní akce začne 22. prosince na Lidickém náměstí a od 16.00 se bude hrát, zpívat a tancovat. V programu vystoupí i Sabina a Dalibor Slepčíkovi. Na závěr je naplánováno vypouštění lampionů.

Lampiony lze koupit na vánočních trzích nebo na recepci společnosti na Špitálském náměstí. „Prosíme, aby lidé kupovali lampiony u nás," dodal Matěj Prošek. Přispět lze i zasláním peněz na transparentní účet číslo: 218164200/0600. Zatím se na něm sešlo na 42 000 korun.