Též se mi podařilo zúčastnit této jízdy v koloně ve středu 29.7. v 18 hodin. Jaké bylo moje překvapení, že celá kolona, která v té večerní době byla z města na Brnou jen od střekovského nádraží až ke zdymadlu, kde stál mobilní semafor, byla zbytečná. Více o opravách čtěte zde: Oprava silnice přinesla dopravní komplikace v Brné a na Střekově

Silnice totiž v této době (po 18.hodině) byla oboustranně průjezdná! Jen zde někdo zapomněl vypnout stále funkční semafor! Pracovníci, kteří opravovali silnici, byli se svou prací hotovi již kolem poledne.

Policisté nepomohli

Policie se předvedla „že s tím prý nemůže nic dělat" snad nám policisté mají pomáhat, a ne číhat u hradu Střekov a čekat, kdo poruší předpisy a vjede do zákazu vjezdu místo, aby jednosměrně povolili průjezd přes hrad, nebo aby zjistili, kdo zapomněl vypnout zbytečně zapnutý semafor.

Ve čtvrtek 30.7. v šest hodin ráno byl provoz normální, semafor byl vypnutý.

Policejní mluvčí Veronice Hyšplerové bych vzkázala, že by se jí také nelíbilo, kdyby stála hodinu v koloně zbytečně, jen kvůli pochybení nějaké nezodpovědné osoby, která „zapomněla" vypnout semafor.

Věra Magasaniková, Střekov