Radní například vytvořili oddělení městského architekta. „Oddělení bude připravovat a zpracovávat odborné podklady pro prověření možností vývoje území města či se bude podílet na vytváření všech strategických plánů a záměrů," sdělila mluvčí magistrátu Romana Macová.

Radní také utvořili odbor pro většinu přestupků nebo další oddělení odboru sociálních věcí s názvem oddělení náhradní rodinné péče. Sloučení se dočkalo oddělení koncepcí a proinvestorské politiky do jednoho oddělení koncepcí.

NOVINÁŘI SE NA MAGISTRÁT NEHRNOU

„Důvodem je posílení výkonné složky činností zejména proaktivní politiky v oblasti regenerace brownfields, jezera Milada a dalších rozvojových aktivit," vysvětlila Macová.

V kanceláři primátorky zase zrušili pozici vedoucího oddělení a nahradili jej místem pro tiskového referenta. „Dlouhodobě se nám nepodařilo místo vedoucího tiskového oddělení obsadit. Proto jsme se rozhodli, že na této pozici nebudeme trvat a vypíšeme výběrové řízení na obsazení tiskového referenta. Zkušení novináři s praxí nám většinou řeknou, že do veřejné správy pro svoji budoucnost nechtějí," přiblížila Nechybová.

Čtěte také: Ústecko má nejvyšší počet uchazečů na jedno volné místo