Deficitní rozpočet počítá s příjmy 37,2 milionu korun a s výdaji 45,8 milionu.

Přečtěte si: Střekov vstal z mrtvých. Zastupitelé zvolili starostu i radu

NAŠETŘENÉ MILIONY

Obvod letos plánuje vybudování parkoviště v ulici Tolstého za 3 miliony korun, ale také například rozšíření prostor pro policii v budově v ulici Truhlářova.

„Další investicí je rekonstrukce objektu bývalých jeslí v Kamenné ulici, tedy zateplení včetně střechy a výměny oken. Předpokládané náklady jsou mezi 5 až 6 miliony korun, ale chceme využít dotaci ve výši 80 %," sdělila starostka obvodu Eva Outlá. Obvod má také nevyčerpanou dotaci 2,5 milionu od magistrátu na nákup Lázní Vrbenského.

Více čtěte zde: Z haly na Střekově a Lázní Vrbenského by mohlo být centrum

Podle primátorky Věry Nechybové není rozpočet dobře sestavený. „Na bankovních účtech dojde ke stavu o 10 milionů méně, které má obvod našetřené. Loňský rok byl ve stavu agonie, nebudovala se dětská hřiště a zeleň je zanedbaná. Spíše bych se věnovala tomu, abychom občanům ukázali, že nám na nich záleží a ne že se tady nic neděje, a vymění se okna," reagovala Nechybová, která tak narážela na plánovanou opravu oken na budově úřadu. Vedení obvodu totiž zatím neví, kolik to bude stát.

CHYBÍ NA INVESTICE

„Jde o repasi atypických amerických oken, zatím však neznáme cenovou nabídku. Hledáme vhodného zhotovitele, financované to bude z běžných provozních prostředků z položky oprav," vysvětlila Outlá.

Kritika Outlé míří na magistrát. Podle ní všechny obvody vznesly vloni na magistrát požadavek o posílení rozpočtů o pět milionů korun na investice. „Posílena byla pouze údržba zeleně, a to částkou milion korun," sdělila Outlá s tím, že zůstatek na bankovních účtech Střekova k 31. prosinci 2017 bude 8,7 milionu.

Přečtěte si také: Oprava přejezdu zadusila Střekov kamiony

Největší investiceMezi největší letošní investice na Střekově patří vybudování parkoviště v ulici Tolstého za 3 miliony korun, ale také rozšíření prostor pro policii v objektu Truhlářova za 1,5 milionu. Obvod hodlá rovněž koupit zchátralé Lázně Vrbenského za 2,5 mil.