Se stříbrnou korunkou se o víkendu vrátila z Jičína ze soutěže Dívka roku čtrnáctiletá Katka Tram Anh Nguyen. Ústeckému deníku se svěřila, že svoje pocity ještě stále nedokáže popsat.

Krásný úspěch

„Je to skvělé, krásný úspěch. Pořád na to myslím. Kamarádky ve škole mi gratulovaly, mám radost," řekla Katka.

Tram Anh Nguyen (Katka), 13 let.Jak dodala, její silnou stránkou byla zřejmě volná disciplína. „Zpívala jsem písničku z filmu Ledové království Let it go. A asi se mi to povedlo, písnička se líbila," vzpomínala.

Musí dohnat učení

O plánech do budoucna, například v modelingu, zatím nemluví. „Teď se hlavně musím učit, abych dohnala, co jsem zameškala ve škole," zdůraznila.

Na dotaz, jestli má samé jedničky, se zasmála. „Mám i nějaké dvojky, ale chci to zlepšit," řekla přesvědčeně. Zatím je v osmém ročníku základní školy.

Až ji dokončí, chtěla by studovat na pražské konzervatoři zpěv. „Druhou přihlášku si dám na gymnázium," plánuje Katka.

Nechodily v plavkách

Soutěžící v Dívce roku zdolávaly podobné disciplíny jako dospělé dívky v soutěžích Miss. „Měly rozhovor s moderátorem, aerobik, volnou disciplínu a také promenádu, na rozdíl od dospělých nechodily v plavkách, ale v módním společenském oblečení," vysvětlila Alena Remešová z agentury, která pořádala ústecké kolo soutěže.

Celostátní vítězkou se ve dvanáctičlenném finále stala patnáctiletá Denisa Czervoniaková z Postoloprt. Třetí místo získala nejmladší finalistka, třináctiletá Natálie Eiseltová z Hostivice. Finále se zúčastnila také další Ústečanka, Tereza Varvažovská.

Mezi porotci, kteří jičínské finále hodnotili, byla řada celebrit, například Martin Kraus, Sagvan Tofi, Iveta Vítová, Vlastimil Harapes nebo Lucie Křížková.