Obleva a deštivé počasí omezily provoz lyžařských areálů v Ústeckém kraji. Zatímco některé jen uzavřely některé sjezdovky, například teplický Bouřňák je do odvolání uzavřen úplně. Podmínky na svazích se výrazně zhoršily.

Deště a teploty nad bodem mrazu zastavily všechny vleky na Bouřňáku. „Areál je až do odvolání uzavřen," řekl vedoucí SC Bouřňák Pavel Tetřev. Vleky nepojedou o víkendu ani na Komáří vížce. „Jestli nám nepřipadne alespoň 20 cm sněhu, středisko se již nezprovozní," řekl smutným hlasem Pavlína Lukáčová z lyžařského areálu Ski Komáří vížka.

S letošní sezonou jsou na Komárce i tak spokojeni. „Poslední dva roky jsme viděli na Komárce sníh jen z rychlíku. Ačkoliv sníh zmizel rychleji než jsme čekali, měli bychom být spokojeni," dodala Lukáčová.

KLÍNY JEŠTĚ FUNGUJÍ 

Obdobné je to i v Alšovce na Chomutovsku, který je zatím kvůli deštivému počasí mimo provoz. "Vleky se pravděpodobně rozjedou o víkendu, kdy by mělo i mrznout," doplňují provozovatelé.

Od 20 do 40 centimetrů sněhu je v Klínech na Mostecku. "Po velké oblevě a dešti se podmínky pro lyžování zhoršily," doplňují provozovatelé Klínů. Středisku se podařilo udržet provoz na zhruba dvou kilometrech tratí.

Obleva výrazně zhoršila i možnosti pro běžkaře v Krušných horách. Na Ústecku v okolí Adolfova a Petrovic jsou tratě neupravené, místy zcela bez sněhu. Obdobné je to na Mostecku kolem Klínů a Lesné.