„Jde o oficiální materiály, které jsme jako zastupitelé získali. Zveřejnili jsme je, abychom o nich rozpoutali diskuzi. Lidé mají právo vědět, jak bude hala vypadat," řekl předseda ústecké TOP 09 a zastupitel Jakub Zavoral.

O tom, jak by měl akvapark vypadat a hlavně, co by do něho měl projektant navrhnout, město nechalo lidi hlasovat v anketě, která probíhala do konce srpna. Ústečané prý neodmítli žádné atrakce, které město předem navrhlo. „Nejvíce lidí chtělo tobogán a dětský bazén," prozradil mluvčí města Karel Rouč. Dodal, že mezi nápady, co by v akvaparku mělo být, byly i exotičtější věci. Například bazén s mořskými vlnami či beachbar.

Co v novém akvaparku bude, lze vyčíst i ze zveřejněných obrázků. Asi nejmarkantnější je trubice velkého tobogánu, který je po straně budoucí akvaparkové přístavby. Chybět by neměl ani dětský bazén a další atrakce.

Zavoral Deníku řekl, že funkčnost a zpracování nechce hodnotit. To prý nechá na odbornících.

„Pro nás je důležité, že zůstane zachován 50metrový a skokanský bazén. A že hala bude v provozu i během výstavby akvaparku," dodal.

Na internetu se objevili první nákresy toho, jak by ve skutečnosti mohl vypadat nový akvapark na Klíši.

Ne všem se přístup města líbí. „Pokud se o tom mluvilo od devadesátých let, nebyl dostatek času pokusit se najít lepší řešení? Prozatím je celý průběh této „zakázky" přesně ve stylu devadesátých let (narychlo, potajmu, jde pouze o cenu, ne o kvalitu, což jednoduše svádí k tomu začít spekulovat o skutečném zákulisí). Všichni víme, jak to tu s evropskými dotacemi chodilo. Není na čase tento přístup změnit?" tvrdí v diskuzi architekt Jan Hrouda.

Ústí nad Labem bude mít k dispozici kolem 140 milionů korun, do kterých se bude muset vejít. Jiná akvacentra prý stojí mnohem více. Většinu stavby chce financovat z evropských dotací. Ty jsou ale nyní pozastavené.