Město má za seboudvacet let samostatnosti. Velkou slávu pořádá na Václavském náměstí, připravilo atrakce pro děti, pouť i ohňostroj

Dospělým i dětem

„Kromě kapel budeme mít i spoustu atrakcí. Kolotoče přijedou během čtvrtka a pátku. Zaznamenali jsme i větší zájem stánkařů, objednali jsme skákací hrad, trampolínu a další," líčí zdejší starostka Jana Oubrechtová a doufá, že oslavám bude přát počasí.

Velká sláva propukne před kostelem pět minut před třináctou hodinou. Kromě muziky pro opravdu všechny generace, od lidovky přes pop až po rock, návštěvníky pobaví i bohatý doprovodný program.

Mohou se těšit na ukázky „psích" sportů, především na agility a playball, které předvedou místní týmy „pejskařů". Zatančí soubor spolku Romano Jasnica, připravený je i zábavný program pro děti. Ty si budou moci vyzkoušet, jak jsou šikovné v dětské dílničce.

Na závěr pak samozřejmě nesmí ani chybět tradiční ohňostroj. „Letos bude větší než v minulých letech, také byl o něco dražší," láká na oslavy Jana Oubrechtová.

Dopravní opatření

Oslavy si ovšem vyžádají přesměrování dopravy městem. Václavské náměstí tu uzavřou již ráno po sedmé hodině. Nejen pro osobní či nákladní automobily, ale i pro MHD. Samozřejmě kvůli přípravám.

„Objízdná trasa povede přes průmyslovou zónu Edisonovou ulicí, Na Rovném a zpět na Přemysla Oráče," popisuje starostka.

Trmice znovu získaly svou samostatnost až v roce 1994. Lidé tu ale žili už před 25 tisíci lety a první písemné zmínky pocházejí už z 13. století. Svou samostatnost ztratily po nacisty nařízeném připojení k „velkému" Ústí. Získaly ji zpět až po dlouhých pětapadesáti letech.

V pátek večer se na trmickém zámku sejdou zastupitelé, kteří tu působili za posledních 20 let.

„Z lidí, kteří nám tenkrát pomáhali, bych moc rád na setkání přivítal i ředitele ústeckého archivu Vladimíra Kaisera. Mrzí mě, že se našeho výročí nedožil arcibiskup Karel Otčenášek," dodává bývalý starosta a senátor Oto Neubauer, který stál při zrodu samostatných Trmic.


Trmické slavnosti k 20. narozeninám

12.55 Zahájení slavnosti

13.00 František Nedvěd s kapelou(Největší hity Františka Nedvěda)

14.15 Decent Band(Trmická kapela co hraje z vesela)

15.30 Ústečanka(To nej z lidovky a českých písniček)

16.40 Aleš Brichta(Největší hity předního českého rockera)

18.00 Hana Zagorová(Hvězda naší hudební scény na živo)

19.30 Y?(Mladá rock-popová kapela a její hity)

20.45 Ferit(Ústecká rocková kapela, známé rockové a metalové hity)

22.00 Ohňostroj

Doprovodný program:soutěže pro děti, světelná a ohnivá show a další.

Moderuje:Jiří Kopecký