"K poruše došlo ve středu o půl osmé ráno. V důsledku této poruchy se stalo centrum města pro všechny trolejbusové linky zcela neprůjezdné.  Dopravce proto neprodleně zavedl náhradní autobusovou dopravu," sdělila Romana Macová, mluvčí ústeckého magistrátu.

NÁHRADNÍ AUTOBUSOVÁ DOPRAVA

V úseku Krásné Březno - Neštěmice – Mojžíř trolejbusy jezdí, cestující v zastávce Pivovar přestupují na náhradní autobusovou dopravu. „Zbylé linky obsluhujeme autobusy," doplnil mluvčí DP Ústí. Platí to například pro linky číslo 54, 56 a 60 na Masarykově třídě.

"Předpokládaná doba opravy je do cca 13 hodin, přesný čas upřesníme v průběhu prováděné opravy. Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. se touto cestou omlouvá všem cestujícím za způsobené komplikace při cestování. Děkujeme za pochopení a snažíme se v co nejkratší době poruchu odstranit," uvedl Milan Šlejtr, náměstek výkonného ředitele Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

NEOBVYKLÁ SITUACE

K přerušení vedení došlo přímo na Masarykově třídě před Severočeským divadlem. Zde vítr shodil trolej ze sloupu, na opravě se podílejí tři plošiny. „Jsem tady na místě, na opravě pracuje šest lidí," informoval mluvčí Heřman.

„Pro nás je to neobvyklá situace, ale nějaké výpadky už jsme měli, když troleje na Severní Terase poničilo nákladní auto. Takže na takovou opravu jsme připraveni. Celkovou škodu prozatím nevíme, vyčíslíme ji až po ukončení oprav," doplnil mluvčí.