Je jím vydání elektronického turistického průvodce Česko-saským Švýcarskem, který je ke stažení zcela volně, a navíc zdarma na stránce http://pruvodce.region-ceskesvycarsko.cz. Turisté v něm najdou řadu skvělých tipů, jak v této malebné oblasti strávit svůj volný čas plný nezapomenutelných zážitků.

Šest sekcí

„Unikátní průvodce, který je zaměřen na České a Saské Švýcarsko, Tisou a část Lužických hor, nabízí celkem 68 stran bohatého turistického obsahu. Najdete v něm velké množství tipů na výlet, a na rozdíl od jiných průvodců zde jsou přesně výlety popsány," uvedl Radomír Němeček, jednatel Region-tour.cz, který za celým projektem stojí.

Průvodce je rozdělený na šest sekcí: TOP 10 z regionu, Výlety za poznáním, Kam za zážitky, Pro děti, Kam za nepřízně počasí a Kam za sportem.

Publikace představuje nejzajímavější turistické cíle, nabízí informace o jejich dostupnosti, poskytuje potřebné turistické informace. Součástí popisu TOP 10 je navíc tip na celodenní výlet, do kterého lze ideálně vybranou zajímavost zahrnout. Tipy na výlety zahrnují popis trasy, její délku a obtížnost, informace týkající se možností parkování, provozní doby, vstupného i občerstvení.

Poradí rodičům

Rodičům prozradí, kam se vydat s dětmi, kde na ně čeká spousta zábavy i ponaučení. Dozvědí se například to, kde si děti mohou zahrát na indiány, nebo kde je pro ně připraveno netradiční hřiště.

Seznámí vás také s tím, kam se můžete vypravit ve chvílích, kdy počasí nastaví svou méně přívětivou tvář, kudy vedou zajímavé cyklo a in-line trasy, kde si dopřát pořádnou dávku adrenalinu, či kde se vykoupat.

Tvůrci průvodce slibují, že informace budou stále aktuální. Navíc jich tam postupem času bude stále více. „Už nyní vím, že průvodce budeme volně rozšiřovat o další tipy, zajímavosti a detailní zpracování jednotlivých výletů," řekl Radomír Němeček.