Studii za 174 tisíc korun zpracuje firma Centroprojekt Group ze Zlína. Ta se již sešla jak se zástupci města, tak s Městskými službami, které areál spravují.

SKLUZAVKY, KUŽELKY A MINIGOLF

„Mám z toho dobrý pocit, že fungujeme jako tým. Jako Městské služby nás například zajímá, jakým způsoben bude čerpána a čištěna voda, aby to z provozního hlediska bylo co možná nejvýhodnější," reagoval ředitel Městských služeb Miroslav Harciník.

Podle smlouvy mezi zlínskou společností a Ústím se ve studii musí objevit hlavně to, jak integrovat stávající venkovní prostory s opravenou plaveckou halou.

„Ve venkovní části je nutnost mít sociální zařízení. Terén zase vybízí, aby zde stály skluzavky, menší dětský bazének a další atrakce pro děti," podotkl Harciník. Součástí koupaliště mají být také stánky s občerstvením, kuželky či minigolf.

„Specifikovali jsme naše představy a požadavky a rovněž proběhla prohlídka jak venkovního areálu, tak vnitřku haly. Dodavatel nás také požádal o podklady ohledně dotace tak, aby nedošlo k nějakému pochybení v oblasti udržitelnosti projektu plavecké haly," uvedla primátorka Věra Nechybová.

CENA BYLA JEDINÝM KRITÉRIEM

Opozice ovšem variantu zpracování studie kritizuje. „Chtěli jsme vyhlásit architektonickou soutěž, město naopak vypsalo veřejnou zakázku prakticky bez dobrého zadání a s jediným kritériem, nejnižší cenou. Časová rezerva na přípravu byla promrhána, a nyní se tak pravděpodobně bude spěchat, aby mohlo být slavnostní otevření před volbami, jak již bývá u nás tradicí," říká zastupitel a architekt Jan Hrouda.

Dle jeho slov je zásadním problémem to, že se oprava zužuje pouze na bazény a doplnění blíže nespecifikovaných atrakcí.

„Zcela chybí zamyšlení nad celou koncepcí areálu včetně kvalitního krajinného řešení a napojení na okolní plochy zeleně a dalších sportovišť," dodal Hrouda.