Kromě klasické výuky, kdy každý z posluchačů je zapsán do 1 – 2 kurzů aktuální nabídky U3V UJEP, na 450 z nich se během května a června účastnilo také devíti exkurzí.
Senioři navštívili historická místa, památky, zahrady či výstavy.

Poslední zdařilé akce proběhly v rámci kurzu letního semestru Olejomalba pro pokročilé.

RŮŽOVÁ A BOTANICKÁ ZAHRADA

Nejprve to bylo v prostorách Růžové zahrady Děčínského zámku a následně v areálu Botanické zahrady v Teplicích. Celý den zde strávili výtvarnou tvorbou, malováním skic a obrazů.

Námětů a výsledných děl měli nepočítaně. Nejen z nich bude již tradičně v druhé polovině roku připravena výstava prací posluchačů U3V v prostorách lobby Rektorátu UJEP.
Lektorka kurzu Mgr. Jitka Kratochvílová, Ph.D., uvádí:

„Tvorbu v plenéru vždy vítáme. Pracovat pod širým nebem, přímo v krajině, či zahradě, nám umožňuje zachytit bezprostřední sílu okamžiku, jedinečné světlo a barvy i konkrétní atmosféru dané chvíle. V obou zahradách se posluchači soustředili nejen na zachycení konkrétních tvarů stromů a květů, ale i na přenesení jedinečnosti odstínů barev a atmosféry."

V této souvislosti chtějí posluchači U3V poděkovat zaměstnancům Děčínského zámku i Botanické zahrady v Teplicích za milé přivítání i nebývalou ochotu během celodenního plenéru.

Více než 800 současných posluchačů univerzity pro starší aktivní generaci na 3 měsíce opustí univerzitní auly a posluchárny. Již nyní se těší na zimní semestr ročníku 2016/2017, který začne v říjnu letošního roku.