Byl jste místostarostou na plný úvazek. Čemu se věnujete nyní, když vás odvolali?
Hledám si práci. Opustil jsem svůj původní obor a z určitých důvodů se k němu nechci už vracet. V okruhu 50 kilometrů bych rád někde působil. Mám už i nějakou nabídku, ale nebudu ji zatím specifikovat, není to ještě jisté.

Zastupitelem však zůstáváte. Jak tedy vnímáte personální otázku na střekovském úřadě?
Už to není tak napjaté, jako tomu bylo v minulosti za působení pana starosty Štráchala. Nicméně jde o setrvalý stav a konzervaci toho, že úřad stále nefunguje. Výkonní lidé, jako vedoucí odborů, tam stále nejsou, a naopak s příchodem pana místostarosty Malinkoviče odešli i další lidé.

A co politická situace?
Úřad už historicky a dlouhodobě za působení předchozích vlád neměl profesionální pověst. Obměna pana Štráchala byla nutná, choval se jako slon v porcelánu. Mírná změna je teď v tom, že jednání s lidmi ovládá pan Malinkovič lépe, nicméně těžkopádný přístup k řešení věcí a vládě bych přirovnal k ruskému carovi.

A není naopak střekovský úřad konečně stabilizovaný?
To se možná zdá zvenku, ale není tomu tak. Není to stabilita, ale katastrofa, která vznikla z neochoty přijmout PRO!Ústí jako seriózního partnera. Primárním důvodem bylo to, že jsme jako uskupení narušili klientské a prospěchářské vazby napojené na veřejný rozpočet města, potažmo i na obvod Střekov.

Máte přeci v zastupitelstvu primátorku města, není právě tohle výhoda ve vyjednávání oproti třeba jiným obvodům?
Bohužel, paní Nechybová patří do skupiny zastupitelů, kteří zastávají prospěchářský přístup v politice, což dokládá i fakt, že se momentálně uchází o post hejtmanky na kandidátce ukradeného ProKraje. Pozici Střekova jako sebevědomého obvodu spíše znesnadňuje, byť je sama z Církvic.

A jednali jste s ní?
Po skončení minulého zastupitelstva jsme s ní diskutovali návrh řešení na vznik funkční rady na Střekově, její přístup byl ovšem rezervovaný s tím, že primární je pro ni situace na magistrátě, která je ovšem obdobná jako na Střekově.

Pokud tedy kritizujete, určitě musíte mít nějaký návrh na řešení politické krize na Střekově?
Máme pořád sedm hlasů, nicméně jich potřebujeme osm. Tím jazýčkem na vahách jsou zbylé strany, které mají po dvou, tedy komunisté, ODS a ČSSD. S komunisty se ze zjevných důvodů paktovat nechceme, což ovšem nevylučuje podporu praktických, racionálních bodů pro rozvoj Střekova. ČSSD zaujala taktiku, ať si to všichni lidově „vyžerou" sami a ODS má zase máslo na hlavě, že 25 let po revoluci prostřednictvím exstarostky paní Lazarové navrhla komunistu pana Malinkoviče na místostarostu. Situace je velmi problematická, ale alespoň náznak řešení vyvolala vstřícnost paní Lazarové na vytvoření funkční rady, která by obsahovala zástupce bývalého ANO a zástupce PRO!Ústí.