„Jde o to, že v tyto dva měsíce je delší světelný den, bývá relativně teplo, takže tuto dobu lze využít k pobytu venku a třeba i k návštěvě zoo," vysvětluje tisková mluvčí zoo Věra Vrabcová.

„Přechodnou sezónu jsme zavedli již v loňském roce ve snaze vyjít návštěvníkům vstříc. V březnu tedy máme otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin, nejen pokladnu, ale i všechny pavilony. Areál zoo mohou návštěvníci opustit výchozími turnikety dokonce ještě o hodinu déle, takže si mohou užít procházku až do 18.00 hodin. Vstupné se v tomto období zvyšuje pouze nepatrně, o 5 Kč pro děti a 10 Kč pro dospělé, takže ti za návštěvu zaplatí 110 Kč, děti 55 Kč a rodina (dva dospělí a dvě děti) 290 Kč," dodává.

HORNÍ VCHOD ZATÍM S OTAZNÍKEM

„Zoo má celoročně otevřený spodní vchod z Drážďanské ulice, kde je také umístěn otočný turniket pro východ," popisuje vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová. Přečtěte si: Ústecké zoo mírně vzrostla návštěvnost. Přesto je na chvostu mezi českými zoo

„Horní vstup situovaný směrem k ústecké čtvrti Dobětice je přes zimu zavřený, ale s příchodem března bývá opět v provozu, i když pouze během víkendů. V letošním roce jsme však kvůli rekonstrukci horního vstupu, kde došlo k výměně dlažby, opravě izolace a vyřešení zatékání, byli nuceni termín otevření o týden posunout. Horní pokladna by měla být v provozu od 11. března, ale 100% to budeme mít potvrzeno až po předání stavby," doplňuje.

Kromě toho, že návštěvníci mohou v zoo strávit delší dobu, bude během víkendů již v provozu oblíbený Zoovláček.

„Slouží k přepravě návštěvníků od spodního vchodu do horní části zoologické zahrady, ale pro dětské návštěvníky je to především atrakce a nevšední zážitek. Pro provoz je nejdůležitější přijatelné počasí, protože při dešti a mokrém povrchu je náročný bezpečný sjezd z kopce dolů," vysvětluje Věra Vrabcová.

„Od března je také každý den otevřena prodejna suvenýrů Sepilok, kde si návštěvníci mohou na památku zakoupit propagační a upomínkové předměty z naší zoo jako jsou magnetky, turistické vizitky, pohledy a řada dalších. Nechybí ani oblíbené plyšové hračky, figurky, trička či různé drobné etnické předměty," dodává za závěr Andrea Balejová.

Čtěte také: Šéf ústecké zoo Lubomír Moudrý rezignoval. Kvůli tlakům v dozorčí radě

Opatření proti ptačí chřipce v ústecké zoo potrvají zřejmě měsíc

Máma s velkým M porodila hned na Nový rok. První mládě v ústecké zoo je lenochod